De winterkou, wat nu?

Home / Adviezen / De winterkou, wat nu?

De winterkou, wat nu?

De kou is in het land, en dat betekent dat uw huid om aangepaste verzorging vraagt! De combinatie van kou, wind en grote temperatuurverschillen tussen buiten en binnen vormen een zware beproeving voor de huid. Het is daarom belangrijk om na te gaan of uw dagelijkse huidverzorging nog wel de meest geschikte voor dit seizoen is. Huidverzorging is geen kwestie van routine, maar dient constant te worden aangepast aan de omstandigheden. Ik geef 5 tips die u helpen een gepaste verzorging te geven.

Tip 1: Milk of Cleansing Cream
Reinig u gezicht iedere ochtend en avond met een product wat niet uitdroogt, het liefst een milk of een cleansing cream.

Tip 2: Hydraterende crème
Bescherm u huid tegen invloeden van buitenaf met een intense hydraterende dagcrème. Gebruik overdag een hydraterende crème, deze hydrateert de huid en vormt een barrière tussen de schadelijke invloeden en uw huid. Een intens hydraterende crème hoeft geen vette crème te zijn!

Tip 3: Scrubben
Gebruik 2x per week een scrub. Let er wel op dat u echt een scrub voor het gezicht gebruikt , een bodyscrub is namelijk veel te grof. Met een scrub worden op zachte wijze de dode huidcellen verwijderd en de celvernieuwing gestimuleerd. Ook wordt de huid verzacht en het vochtgehalte verhoogt. Scrub niet te hard, want dan kunt uw huid beschadigen. Voor het toepassen van een masker is het altijd goed om eerst te scrubben, hierdoor wordt het masker beter door de huid opgenomen.

Tip 4: Hydraterend masker
Gebruik nadat u uw huid heeft gescrubd een hydraterend masker. Een hydraterend masker verzacht de huid en reguleert het vochtgehalte van de huid. Het masker herstelt de conditie en verbetert de uitstraling. Laat een masker altijd 10 tot 15 minuten intrekken. Doe je dit korter, dan krijgt het masker niet genoeg tijd om zijn werk volledig te kunnen doen.

Tip 5: Lippen
Heeft u last van droge lippen en velletjes? Maak u eigen lippenscrub met honing en suiker!
Doe een klein beetje honing in een bakje en meng hier (witte) suiker doorheen. Gebruik genoeg suiker, zodat de honing van vloeibaar naar vast gaat. Maak u lippen nat met water en breng de scrub met zacht ronddraaiende bewegingen aan. Spoel daarna de scrub van u lippen en breng daarna een goede lippenbalsem aan met bijvoorbeeld jojoba olie of sheabutter.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt